?>

8 трика, които ще те направят по-фотогенична

Лятото предразполага към много поводи, които заслужават подобаващо внимание и грижа. Сватбени и други тържествени моменти също не липсват. Всеки един такъв момент е споходен и с паметни снимки, а точно тогава не сме най-фотогенични.

Снимките са запечатват както важните, така и щастливите мигове. Не може да си позволим на тях да не изглеждаме добре, а ИНТЕРПОЛЕЗНО, знае как най-добре.

Как да направим така, че дори в дъждовното, мрачно и сиво ежедневие да съхраним фотогеничните си пози и да се чувстваме като звезди. Предлагаме ви 8 трика, които могат да помогнат във всяка ситуация:

  1. Много неприятен е момента на светкавицата, която блясвайки в очите ни кара да мигнем – добра тактика е да не гледате директно в обектива на снимащото устройство. Погледнете към фотографа, спрете погледа над някои детайл, около самият снимач или устройството за снимки, но не и в самата камера. Задръжте погледа на това място преди и по време на светкавицата. С този трик ще избегнете и неприятното завъртане на очите в посока, която ви кара да изглеждате кривогледи.
  2. Загрозяваща е двойната брадичка на снимката – за да избегнете подобен ефект на паметния момент, повдигнете главата, изпънете раменете, така, че гърдите леко да минат напред, изпънете леко лицето напред.
  3. Уверете се преди самата снимка, че гримът ви е безупречен. Много често пудрата може да е поотлежала по челото и нослето и те да блеснат тъкмо в момента на снимката. Туширайте с гъбичката на компактната пудра Т-зоната на челото, брадичката и слепоочията.
  4. Ефекта на червените очи – всички сме имали снимки, на които очите блестят като светофри. За да не сте като котка на важната си снимка и в случаи, че не снима професионалист, убедете се, че всички настройки на снимащото устройство са нагласени правилно.
  5. Поведението по време на снимки е от изключително значение. Докато заемате поза пред обектива мислете позитивно. Сетете се за това как изглеждат звездите и моделите на снимачната площадка и как така винаги изглеждат блестящо. Фотосесията е дълъг процес, които се усвоява с практика. За да получите желания ефект на усмихнати, красиви и удивителни лица на снимките бъдете уверени по време на снимането им.
  6. Усмивка като „манарче в шума“ – понякога чак прекаляваме в усмивките и за да не си спомняте с тъга за този момент или за да не ви се смеят близки и роднини на прекалено оголените венци, то преди самата снимка може да захапете езика си със зъби и леко да се усмихнете, колкото позволяват устните ви, така, че да не оголите езика.
  7. Вятърничава прическа – есента предлага, извънредни ситуации и атмосферни колебания. Така, че за да не изглежда косата ви мокра като токущо залята с кофа вода „кокошка“ или да е като „разплетена дамаджана“ от силен вятър и течение уверете се с огледалото преди самата снимка. Ако знаете, че ще ви предстои поредица от фотоснимки, погрижете се за прическата с подходящи козметични средства.
  8. За блясък в очите може да използвате няколко капки вода, които да поставите внимателно с капкомер преди фотосесията. Внимавайте да не повредите грима.

Ако искате още интересни и забавни факти и истории, ако се нуждаете от полезни съвети, посетете ни на това място: https://www.facebook.com/interpoleznocom-245256775669235.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *