?>

Как се изхвърлят строителни отпадъци и стари мебели от апартамент

Основният въпрос, пред който са изправени онези, които са решили да започнат ремонт на апартамент или са решили да се отърват от големите стари боклуци е: къде да поставят боклука?

Кофа за боклук

На първо място, трябва да помните веднъж завинаги, че боклукът се сортира по различни типове. За всеки тип е предвидено отделно сметище за града. Обичайните малки битови отпадъци (неща или хранителни отпадъци) могат да бъдат изхвърлени в стандартни резервоари, които стоят във всеки двор. Въпреки това, когато става въпрос за старата техника, мебелите, водопроводните инсталации, вече се отнасят към типа твърди битови отпадъци. За тях в кварталите се осигуряват така наречените “бункери”.

Как да запазите нещата

Що се отнася до строителни отпадъци (стари плочки, гипс, стъкло, декоративни елементи), а след това да го хвърлят в стандартни контейнери за битови отпадъци или в бункер, е строго забранено. При нарушение на правилата за унищожаване на отпадъци има наказание.

За да не попаднете в капана, които с големи глоби за изхвърляне на боклуци в града, трябва да знаете кое сметище приема този тип боклуци. Второ, трябва да имате специален лиценз за това, в противен случай няма да ви бъде позволено да отидете там.

Ето, защо за тази работа има вече фирми за извозване на всякакви отпадъци от апартаменти и къщи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *