?>

Защо гумите на вашия автомобил губят въздух през зимата

Когато температурата на въздуха спадне, така и налягането в гумите се променя.

Това се е случило с вас преди. Включване на контакта на колата ако е студена есен или зимна и системата за наблюдение на налягането в оранжевата система (TPMS) на таблото за управление подава сигнал, то значи й трябва подряване. Наистина ли вашите гуми имат нужда от въздух? Или може да обвините за това времето?

Какво общо има с времето?

Простата причина, поради която гумите на автомобила ви спадат през студения сезон, е, че въздухът се свива винаги, когато се охлажда. Разберете за авточасти и комплекти: https://autoprofi.bg/nakladki-za-audi-50-(86)-11-1043-p1334228.html.

Тъй като температурата на въздуха пада, отделните молекули забавят скоростта си и не заемат достатъчно място в гумата. Като поемат по-малко пространство, въздушните молекули упражняват по-малко сила върху стените на гумите – следователно, има спад в налягането на гумите.

Според асоциацията на производителите на каучук, налягането на въздуха в гумите спада с 1-2 PSI за всеки 10 градуса по Фаренхайт спад на външната температура.

Дори ако смятате, че студеното време е само виновникът, все пак е добра идея да продължите напред и да завършите тези гуми. Ако студеното време намали налягането на гумите, което е достатъчно, за да задейства аларма за TPMS, 9 пъти от 10, тя вече е гранична, преди студената вълна да се установи.

Винаги проверявайте налягането на гумите, когато колата е студена

Когато се провери налягането в гумите винаги ще сте по-стабилни на пътя. Точно както въздухът се свива, когато се охлажда, въздухът се разширява и когато се затопли, така че всичко, което причинява повишаване на температурата на гумата – включително и карането на колата причинява триене (с топлина) с пътя – може да ви даде неточно налягане в гумите. За смяна на масло: https://autoprofi.bg/total-quartz-9000-5w-40-1-l-prod1228.html.

Рискът от издуване на гумите в горещо време

Също като гумите спадат в по-студените месеци, така също се издигат (без да се приемат други загуби на въздух), когато времето се затопли. Именно тогава гумите не трябва да са прекалено напомпани.

Специалистите съветват да следите редовно налягането на своите автомобилни гумите!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *