?>

SEO на уебсайт – да има ли сайта вътрешна търсачка? Страниците „Контакт “и „За Нас “

SEO за търсещи машини, СЕО за сайт, оптимизация по ключови думи и понятия, уникални текстове, йерархия, ориентация, уеб дизайн, конкуренция – в крайна сметка всичко това са части на едно онлайн представяне или накратко уебсайт. Оптимизира всеки един онлайн предприемач. Похватите са много и различни, но истината е само една – добрата оптимизация прави уебсайта полезен за потребителя, а оттам и класирането му е по-добро. Днес линковете и външните препратки не са толкова важни за едно оптимизиране, колкото човешкия фактор. Тоест преживяването на потребителя в даден сайт. SEO практиките на eXtremeSEO са насочени към максималното добро преживяване на потребителите в сайта ви и използването на всички похвати свързани с това. Един от въпросите стоящи пред оптимизирането е – да има или не уебсайта ни търсачка? Освен това страниците на сайта „Контакт“ и „За Нас“ са с особен статут! Да видим…

SEO – вътрешната търсачка, страницата Контакт и За Нас!!!

Всеки един сайт е индивидуално построен, конструиран, оптимизиран и носи определена информация. От тази гледна точка СЕО е много разнообразно, за различните сайтове, въпреки общите си възприети похвати. Така например за малките фирмени сайтове и блоговете с малко информация – вътрешната търсачка е излишна. НО! За големите онлайн магазини и директориите с много категории, подкатегории и теми – търсачката на сайта е наложителна. Тя е SEO елемент улесняващ значително потребителя. Когато пред вас има хиляди страници, по-лесно е да потърсиш нещо конкретно в търсачката на сайта, отколкото да се ровиш из него!

Освен това една много полезна опция за SEO е свързването на вътрешната търсачка на сайта с Аналитикс инструмента на Гугъл. По този начин ще може да анализирате, какво точно търсят потребителите ви от първа ръка и да използвате материала, като ключови думи за СЕО-то на страниците ви. Търсачка за сайта ви е много полезен елемент на оптимизацията и от гледна точка на така важното преживяване на потребителя. Въпреки всички ползи до тук, използването на вътрешна търсачка е слабо изразено в повечето сайтове!

Според редица изследвания за добрите СЕО практики, страниците За Нас и Контакт, са най-посещавани от потребителите на сайтове. Тяхното наличие и добра оптимизация по ключови думи, ви дава възможност да спечелите реалното доверие на клиентите си. Те могат да общуват с вас, да разберат че сте реален сайт, а и Гугъл знае много добре, че спам уебсайтовете нямат подобни страници!!! В eXtremeSEO ще направим най-добрата SEO оптимизация за вашия сайт, така че не се колебайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *