?>

Незаконно изхвърляне на отпадъци на сметището

Зоните, оборудвани с контейнери, са предназначени изключително за битови отпадъци, които се появяват в процеса на човешка дейност. Но повечето хора поне веднъж се сблъскаха с необходимостта от износ и рециклиране на големи и тежки отломки, включително строителство, останали след ремонт. Тези отпадъци трябва да бъдат транспортирани до специално определени депа за целите на сортиране и обезвреждане. Това изисква не само специализиран транспорт, но и много разрешителни. За това са фирми: http://evro5.com/izvozvane-stroitelni-bokluci-ceni, които спестяват и от двете.

Изхвърлянето на отпадъци в общинска депа става законно само след получаване на лиценз за този вид дейност. При липса на подходящи документи незаконното събиране на боклук води до налагане на наказание под формата на административно наказание.

Законодателната уредба е предмет на следните дейности:

  • транспортиране и събиране на твърди битови отпадъци;
  • сортиране, почистване и приготвяне на твърди отпадъци;
  • преработка и рециклиране на боклук;
  • съхранение на отпадъци и боклук.

Как да се реши проблемът с изхвърлянето на боклука на депо

Най-простото и най-разумно решение за отстраняване и изхвърляне на битови и строителни отпадъци е да се свържете със специализирана фирма. Такива организации разполагат с всички необходими документи за износ на строителни отпадъци на депо, както и други видове отпадъци. В допълнение, такива фирми често предоставят пълен набор от услуги, свързани с изхвърляне, включително демонтаж, товарене и транспортиране на специализирано превозно средство. Ако се обадите на екип, който да събира и транспортира отпадъци до депото, не е нужно да се притеснявате за получаване на разрешителни или намиране на личен транспорт. Струва си да се отбележи, че цените в такива компании обикновено са много привлекателни.

Неразрешени депа за отпадъци

За съжаление, не всички граждани спазват законите, което води до появата на спонтанни сметища в града и извън него. Често, в гората или в най-близкото езеро, можете да видите планини от боклук, които не само развалят пейзажа, но и могат да се превърнат в източник на сериозни заболявания. Премахването и извозването на отпадъците в места, които не са предназначени за тази цел е строго забранено и предвижда административно наказание.

Основен проблем стават токсичните вещества, образувани от разлагане или изгаряне, подпочвената вода, което от своя страна е отрова за почвата и водите. Преди да изхвърлите или рециклирате всички отпадъци в депото такива трябва да бъдат подредени, за да сведе до минимум отрицателното им въздействие върху околната среда.

За решаването на редица проблеми, свързани с изхвърлянето на отпадъци, днес е достатъчно да се обадите на специализирана фирма. Така ще е възможно да се освободите от натрупаните боклуци, да спестите време и да спасите околната среда.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *