?>

Грижа и почистване на кожени мебели

Няколко прости стъпки за грижа ще помогнат на вашия кожен диван да изглежда добре

Кожата е най-трайният материал за тапициране на мебели. Въпреки това кожените мебели изискват правилна грижа, за да се избегне изсушаване и напукване с течение на времето. Също така, кожата е чувствителна към конвенционалните препарати, така че неправилните методи за почистване могат да я повредят. Правилната грижа и почистване ще ви помогнат да се отървете от мръсотията и да запазите луксозния вид на коженото си диван или фотьойл за години напред. Има общи препоръки за грижа, почистване и дезинфекция на стари мебели, които са подходящи за повечето видове мебелна кожа.

Как да се грижим и почистваме кожените мебели

Обикновено кожените мебели не се нуждаят от ежедневна грижа. Периодично отстранете праха и остатъците от мебелите с мека суха кърпа или прахосмукачка, като използвате мека четка. Накрайникът за рязане ще помогне да достигне до труднодостъпни места.

Препоръчва се чисто замърсяване с кожени мебели с неутрален сапун и вода. Почистете влажна мека кърпа с малко количество сапун, докато пяната се образува и избършете мебелите. Не прилагайте сапун директно върху кожата. Уверете се, че кърпата не е прекалено влажна, така че повърхността на кожата да не се насища с вода. Кожата не е водоустойчив материал и това може да доведе до увреждане. След това изтрийте останалата част от пяната с мебели, избършете със суха кърпа и я оставете да изсъхне за известно време. Не изсушавайте кожата на пряка слънчева светлина или сешоар .

Съвети и предупреждения

Никога не използвайте агресивни детергенти, съдържащи химикали, за да почистите и да се грижите за кожените мебели, за да не повредите кожата. Винаги проверявайте използвания препарат в незабележима зона преди употреба, за да сте сигурни, че той е безопасен за кожата.

Инсталирайте кожен диван или фотьойл на разстояние най-малко 50 см от източници на топлина, като нагреватели и радиатори. Не излагайте на пряка слънчева светлина. Всичко това може да доведе до изсушаване и обезцветяване на кожата. Ако се нуждаете от услуги по изхвърляне на стари мебели, вижте на адрес: http://www.sofdom.com/izhvarlyane-stari-mebeli. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *