?>

Димитър Белелиев – адвокат

molot1WPКазвам се Димитър Белелиев. Роден съм и израснал в центъра на София. Съвсем естествено и образованието си получих тук. Изучих се в Право в СУ и днес съм адвокат свободна практика. Трудно ми е да кажа, как станах адвокат, защото в средното си образование имах влечение към историята, в частност историята на София. Как е била славен град още по време на Римската империя, как се е превърнала после в Средец и как е достигнала до това, което е днес. Може би затова развих и интерес към римското право като предмет и това ме подтикна да изучавам и съвременното право. Римското право е дало основата на цялата европейска съвременна съдебна система, развила е в частност гражданското право, междуличностните отношения посредствени чрез норми и правила. Регулацията на обществените отношения.

За хората правото като цяло изглежда сложна и скучна материя, естествено докато не се сблъскат с нея, когато сякаш сами стават експерти и започват да търсят път за изправяне на отношенията, които или те са съгрешили, или са били обект на някакъв вид престъпление, имуществено, лично, посегателство и т.н. Започнах практиката си в адвокатска кантора при специалисти с богат опит в различни направления на правото. За да се обучавам изучавах различни казуси от също толкова различни направления, често влизах в залата при дела, за да се задълбоча познанията си.

Аз нямам кантора, а съм на свободна практика, защото след дълги години в гражданското право, развих усет, какви дела да поемам. макар трудно да се справям с конкуренцията на големите адвокатски кантори, но вече има хора, които като чуят името ми. Димитър Белелиев адвокат, знаят за мен и ме търсят при решаването на казуси. Помагал съм и с про боно услуги, макар те да не са регламентирани в България.

Което е неприятно и лишава много хора от съвет за правна помощ. Защото професията адвокат прилича на медицината, където всеки лекар е строго специализирал в своето направление. В случая, аз като специалист по гражданско право, съм ръководел и бракоразводни дела и имуществени, но ако някой дойде при мен да търси правна помощ свързана с отношения между корпоративни субекти на наднационално ниво, няма с какво да му бъда полезен. Затова преди да напусна кантората, в която работех в София, повече от 15 години, реших да се посъветвам с колегите си и да им предложа да направим някакъв списък от адвокати, и техните кантори по региони, за да може чрез Интернет услугата хората сами да потърсят юриста или юридическата услуга, която им е необходима. и то от адвокат, който е близо до населено място.

Колегите ми взеха идеята присърце и започнаха да я осъществяват. Пък и днес е по-лесно, с Интернет всяка кантора или адвокат на свободна практика, може да направи адекватно своята реклама, да изведе своята визитка на показа и хората просто ще го намерят.

Затова на вратата на малкия ми офис днес ще видите само името ми – Димитър Белелиев. Нямам помощници, защото имам опит, имам и самочувствието да кажа, че годините практика са направили името ми известно.Така имам по-малко дела, но и повече свободно време за някое друго хоби, което ми помага да се развличам и да опознавам хората и страната си, по различен от професионалния начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *